Visita al Monestir de Pedralbes

Aquest dissabte, 19 de novembre del 2016, el Voluntariat Lingüístic de la UPF hem visitat el monestir de Santa Maria de Pedralbes, situat pràcticament als confins de la ciutat de Barcelona. Aquest impressionant monestir, que va ser fundat l’any 1326 pels reis catalans Jaume II i Elisenda de Montcada, és un esplèndid i molt ben preservat exemple d’art gòtic català.

Primer hem visitat l’església, d’una sola nau i en la qual destaca la tomba de la reina Elisenda de Montcada, i tot seguit hem entrat al claustre d’aquest monestir, que va ser un dels més importants durant l’edat mitjana a Catalunya. Des del claustre, que té 26 columnes en cada costat i és considerat el claustre gòtic més gran del món, hem anat visitant les diverses dependències adjacents, com ara la infermeria, el menjador, la cuina o el dormitori, i ens hem pogut fer una idea de com devia ser la vida de les monges de clausura que hi van viure durant uns sis segles. Després d’aquesta interessant visita hem anat fins al centre de l’antiga vila de Sarrià, on hem pogut passejar pels bonics carrers del centre d’aquesta part de Barcelona. I, finalment, hem acabat la visita degustant les que, segons diuen alguns, són les millors patates braves de la ciutat!! Moltes gràcies a tots els que heu assistit a aquesta interessant visita, en aquest bonic dissabte de novembre! Esperem veure-us a tots en les dues visites que encara queden aquest trimestre!

Tu hi vas ser? Busca’t a les fotos o visita l’àlbum de Facebook.

Escrit per admin el 19 de Novembre, 2016