Ahir la URV va rebre, amb diverses activitats, els nous alumnes internacionals que s’han incorporat a la comunitat universitària aquest darrer quadrimestre del curs. Els actes es van dur a terme al campus Catalunya i van ser organitzats per l’I-Center i el Servei Lingüístic de la URV.

La Dra. Mar Gutiérrez-Colon Plana, vicerectora d’Internacionalització, i John Bates, coordinador del Servei Lingüístic, es van fer càrrec dels parlaments de benvinguda. Després els estudiants van participar en tres tallers: un sobre la cultura catalana, l’altre sobre les danses tradicionals de Tarragona i el darrer sobre els vins que elabora la Facultat d’Enologia de la URV.

Escrito per marcel.banus el 11 de Febrer, 2015
Taller de danses
09/10/14 - TARRAGONA - URV - SERVEI LINGÜÍSTIC

Dimarts la URV va donar la benvinguda als nous alumnes internacionals que s’han incorporat a la comunitat universitària aquest quadrimestre. Els actes es van iniciar al matí amb un acte institucional al Paranimf del Rectorat.

Després els estudiants van recórrer la ciutat de Tarragona amb el Trenet Turístic. Abans de dinar, van participar en l’assaig dels Pataquers a la plaça de la Concòrdia del campus Catalunya.

Després de dinar, es va tancar la jornada amb una colla de tallers de cultura. L’Esbart Dansaire de Tarragona es va fer càrrec d’ensenyar a ballar una de les danses més divertides de la ciutat: el Ball de Cossis. D’altra banda, el tècnic lingüístic Jordi Pujol va explicar els trets més bàsics de la llengua i la cultura catalanes.

Finalment, l’enòleg Toni Sánchez va iniciar els nous estudiants estrangers de la URV al món del vi. Els participants van poder tastar els vins que elabora la Facultat d’Enologia de la URV.

Segons el Servei Lingüístic, «ha estat un dels anys en què els alumnes estrangers han participat amb més entusiasme en aquesta jornada de benvinguda; estem molt satisfets perquè el dia ha estat intensiu, però tothom n’ha quedat molt content».

Escrito per marcel.banus el 9 de Octubre, 2014

Abans d'entrar a Casa Castellarnau

10/05/14 – TARRAGONA – URV – SERVEI LINGÜÍSTIC

Dissabte passat universitaris estrangers de mobilitat de la URV que estudien els primers nivells de llengua catalana van visitar dos edificis extraordinaris de Tarragona: la Casa Castellarnau i la Casa Canals. L’activitat s’emmarcava dins el cicle de visites culturals que el Servei Lingüístic ofereix als aprenents de català dels nivells inicials que acaben d’arribar al país.

Continua llegint sobre URV Els estudiants de mobilitat, fascinats per les cases Castellarnau i Canals

Escrito per marcel.banus el 16 de Maig, 2014

26/02/14 – TARRAGONA – URV – SERVEI LINGÜÍSTIC

Universitaris estrangers que aquest febrer han participat en el Programa Gràcies dissabte passat van visitar els espais més impressionants de Tarragona. Itinere es va fer càrrec de mostrar-los com era l’antiga ciutat romana.

Continua llegint sobre URV Els estudiants estrangers es meravellen de la Tarragona romana

Escrito per marcel.banus el 26 de Febrer, 2014

Cultura i llengua per conèixer el país

Campus Catalunya

20/02/14 – TARRAGONA – Servei Lingüístic – URV

Dijous passat, al campus Catalunya de la URV, més de 40 estudiants d’arreu del món van poder ballar danses catalanes i conèixer què són els castells. A més van participar en altres activitats també relacionades amb la cultura catalana.

«Aquestes activitats s’organitzen cada quadrimestre, perquè els nous alumnes de mobilitat puguin començar a conèixer el país que els acull», segons ha dit la tècnica d’acolliment lingüístic Mònica Batet.

Els alumnes de mobilitat que s’acaben d’incorporar a la Universitat provenen de països ben diversos: Alemanya, Àustria, Brasil, Colòmbia, Eslovàquia, Estats Units, França, Holanda, Hongria, Iemen, Itàlia, Mèxic, Portugal, Polònia, Xile i Xina.

La URV acull els nous alumnes de mobilitat

Campus Catalunya

Escrito per marcel.banus el 20 de Febrer, 2014

10/02/14 – TARRAGONA – Marcel Banús

Dijous la URV dóna la benvinguda als nous alumnes internacionals que han arribat aquest segon quadrimestre a Tarragona. Els actes s’iniciaran amb un acte institucional, al campus Catalunya, a les quatre de la tarda.

A dos quarts de cinc, començaran diversos tallers que el Servei Lingüístic de la URV ha preparat perquè puguin fer «un petit tast de la cultura catalana», ha explicat la tècnica de dinamització lingüística Mònica Batet.

El periodista casteller Xavier Brotons Navarro els introduirà al món casteller. Del taller de cultura catalana se’n farà càrrec el tècnic lingüístic Jordi Pujol i Nadal. D’altra banda, l’Esbart Dansaire de Tarragona ensenyarà a ballar, als nous alumnes, algunes danses tradicionals.

Des del 2011 el Servei Lingüístic organitza aquesta jornada de benvinguda per als estudiants estrangers. Segons Mònica Batet, «el format és semblant al de les altres edicions, perquè n’estem molt contents. Amb poc, fem molt: els alumnes constaten que el país té una personalitat i una llengua pròpies, i això és bàsic perquè puguin integrar-s’hi mínimament».

Escrito per marcel.banus el 10 de Febrer, 2014