UVIC Plata d'Empúries

Dissabte 31 d’agost continuem l’activitat cultural del curs. Aquesta vegada fem una sortida meitat cultural, meitat d’oci. Anem a Empúries i a les platges dels voltants!

Continua llegint »

Escrit per diana el 31 de Agost, 2013

Durant la primera setmana de curs treballem de valent! Cada dia fem gairebé cinc hores de classe de llengua i, després, activitats culturals i practicar al carrer tot el que aprenem…!

Demà dissabte (31 d’agost) fem una visita teatralitzada a la ciutat romana d’Empúries, i a la tarda, anem a la platja tots junts. Esperem que faci bon temps. Però diumenge ens mereixem un dia de descans!

Aquests dies hem après a dir què fem habitualment i què ens agradaria fer… Per això use hem demanat que feu propostes d’activitats (no obligatòries!!) per fer diumenge.

Em sembla que ja n’heu parlat abans, perquè totes les propostes s’assemblen. Les podeu llegir a continuació:
Continua llegint »

Escrit per diana el 30 de Agost, 2013

El tercer dia de curs, dimecres 28 d’agost a la tarda, fem la segona visita guiada a Vic per conèixer el patrimoni artístic i cultural de la ciutat. Aquesta vegada anem al MEV, el Museu Episcopal de Vic.

Ens fa la visita guiada la Dolors, una treballadora de la Universitat de Vic que estima l’art i que, quan té temps lliure, explica les col·leccions de pintura i escultura als visitants del Museu.

La Dolors és una persona molt agradable i expressiva. Ens parla a poc a poc i gesticula molt. Utilitza paraules senzilles i fàcils d’entendre. Al Museu ens fa una visita curta però intensa, perquè ens explica les característiques principals i l’evolució de l’art a Catalunya entre els segles XI i XVI.

Després de la visita, sabries dir alguna cosa sobre cada corrent artístic? Prova-ho!

Escrit per diana el 28 de Agost, 2013

Avui, dimecres 27 d’agost, el segon dia del curs, fem una activitat al mercat de Vic.

UVIC visita al mercat de Vic - llimones

A classe aprenem estructures per demanar el nom i el preu de les coses i volem practicar-les. La Mariona ens dóna un full amb dibuixos de fruites, verdures i d’altres aliments. Però no hi ha res escrit! L’hem d’emplenar nosaltres!

Continua llegint »

Escrit per diana el 28 de Agost, 2013

UVIC Visita a la ciutat de Vic

El primer dia de curs, dilluns 26 d’agost, ja fem una visita a la ciutat de Vic. Tenim una guia molt simpàtica, la Mercè, que ens explica totes les coses en català! És una mica difícil d’entendre, perquè el primer dia només aprenem a saludar-nos, a donar informacions personals molt senzilles i els números. Però la Mariona i l’Oriol tradueixen algunes coses a l’anglès i a l’alemany. Així és una mica més fàcil!

Continua llegint »

Escrit per diana el 26 de Agost, 2013
Pa amb Tomaquet @ Los Cachitos El pa amb tomàquet (pa amb tomata) és una tipica recepta catalana simliar a la bruschetta al pomodoro italiana. Es fa fregant tomàquet cru i madur sobre una llesca de pa, el pa de pagès, torrat o no, amb sal i oli d’oliva. Pot ser entrant, acompanyament i també plat prinicipal y en aquest cas sol pot acompanyar d’embotits, formatges y truita.
En Italia és considerat como un dels antipasti (entrants) més populars i tradicionals d’Itàlia. La preparació és la mateixa que la català i també els ingredients. El pa, l’all, o si vols, l’oli i els tomáquets tallats en daus. També podeu afegir l’alfàbrega. Obviament, cada regió té la seva pròpia manera de preparar segon la tradició.
Verdiana, Itàlia
En Pólonia tenim una amanida molt semblant a l’amanida catalana. També de enciam, ceba i tomàquet però amb cogombre. A més en comptes de embotits com botifarres utilizem pollastre amb salsa picant. Lo se pot menjar en sopar però també per esmorzar. Aquesta l’amanida es diu amanida de Grècia.

Agnieszka, Polònia
Amanida Catalana
Bunyols de Quaresma Durant la Quaresma, els dimecres i els divendres en la pastisseria són típic bunyols de quaresma. Són rodona amb un forat —de vent— o rodona sense forat —de crema—. Són també amb trufa o nata. Em vaig menjar tots.
A Polònia, tenim bunyols també, però por tot any. Són més grans i planes, amb mermelada de fruits, mermelada de rosa o amb crema de xocolata o caramel. Tenen menys crema o mermelada i més coques.
Dominika, Polònia
Escrit per oportell el 15 de Maig, 2012

Amersfoort és més gran que Vic i té molts barris diferents. Visc vint minuts del centre. Sempre vaig amb bicicleta. Al centre d’Amersfoort hi ha un carrer molt llarg, amb moltes botigues. Al costat d’aquest carrer, hi ha diferents places amb restaurants i bars. El dissabte a la nit surto amb els meus amics, als bars o cafes. A Vic no hi ha tantes botigues, però hi ha més llocs grans per sortir. És perquè a Vic hi ha una universitat amb moltes estudiants i a Amersfoort no hi ha una universitat.

Sarah
Utrecht Bikes Pont de Queralt

Utrecht és més gran qué Vic i té més residents. També les cases són molt diferents a Utrecht, perquè són de maó marró. Al centre d’Utrecht hi ha canals d’aigua, que són diuen grachten en holandès. Són molts bonics i hi ha terrasses agradables al llarg del canal. A Vic n’hi ha només un riu amb poca aigua, peró hi ha un pont romànic que és bonic.

Marieke
Escrit per oportell el 18 de Novembre, 2011

Escrit per oportell el 20 de Maig, 2011

Escrit per oportell el 19 de Maig, 2011
interuniversitària

Plaça Major de Vic (Osona)

Aquest dissabte hi ha la tercera i última sortida interuniversitària d’estudiants de mobilitat. Hi poden participar els estudiants inscrits a cursos de català o bé que participin en algun programa d’intercanvi lingüístic de les universitats catalanes.

Serem a Vic, on farem una visita guiada per la ciutat, visitarem el Museu Episcopal i farem un parell d’activitats sorpresa.

Dia: dissabte, 21 de maig

Durada de l’activitat: tot el dia

Preu: És una activitat gratuïta. Només cal que us pagueu el dinar (o bé us el porteu de casa).

Com us hi podeu apuntar? Poseu-vos en contacte amb els Serveis Lingüístics de la vostra universitat.

Les places són limitades i s’adjudiquen per ordre d’inscripció.

Escrit per oportell el 17 de Maig, 2011